Info Haltagning

Vår kunskap är din trygghet

Blomdahl står idag lika mycket för kunskap som för produkter. Med personal utbildad till Diplomerade Blomdahl Håltagare blir håltagningen trygg för både den som utför den och kunden.

Alla kommersiella metaller innehåller nickel - om inte annat som föroreningar. Se därför upp med säljargumentet "nickelfritt". Blomdahls örhängen, för håltagning och för att bära efteråt, är utvecklade i samråd med hudläkare. Därför behöver varken personal eller kunder oroa sig för allergiproblem.

 

Nickelallergi - så undviker man det

Ingen föds med nickelallergi. Nickelallergi är en kontaktallergi som kan utvecklas genom kontinuerlig kontakt med nickelhaltiga föremål, t. ex. blixtlås, knappar, mynt och smycken.

Kliniska studier runt om i världen har visat att öronhåltagning och bärandet av örhängen är en kraftigt bidragande orsak till det ökande antalet nickelallergiker. Dessa studier berättar också om att så många som 10-30% av alla kvinnor är drabbade.

 


Har du en gång utvecklat nickelallergi finns det inget botemedel. Det enda sättet att undvika nickelallergi är att undvika all kontakt med nickelhaltiga metaller. Detta kan naturligtvis vara väldigt svårt eftersom alla metaller, även guld och silver, kan innehålla nickel, främst i form av föroreningar. Därför finns det heller inga metallörhängen som är helt nickelfria.

Du kan minska risken för nickelallergi i samband med öronhåltagning genom att fråga efter Blomdahl Medical Ear Piercing. Då vet du att du får håltagningsörhängen i medicinska, hudvänliga material, såsom Medical Plastic, Natural Titanium.

Om du redan har hål i öronen rekommenderar vi Blomdahl Caring Jewellery - riktigt hudvänliga örhängen i ren medicinsk titan, utvecklade i samråd med hudläkare. Finns också av Medicinsk Plast.


 PRIS: 1 hål 199.- 2 hål 349.-