Info IPL Ansikte/ kropp

img-10261.jpg

IPL -Intense Pulsed Light, intensivt pulsat ljus.

PhotoNovas PLS3 är marknadens säkraste och mest effektiva och genomtänkta IPL-system, med minimerad risk för biverkningar. Det är byggt i Sverige med teknik som gör att vi kan utlova bästa möjliga behandlingsresultat.

Vid hudföryngring, eller photo skin rejuvenation, stimuleras kärlbädden i det djupa hudlagret, dermis. Då får man en ökad nyproduktion av kollagen och därmed en mer elastisk och spänstig hud.

Pigmentfläckar och pigmentojämnheter samt röda blodkärl i huden minskar också vid hudföryngring.

Man kan även specialbehandla följande förändringar:

          

Ytliga blodkärl på näsa.

 

  • teleangiektasier - ytliga blå, röda eller lila blodkärl, synliga under hudens yta

  • rosacea - inflammatorisk hudsjukdom i ansiktet

  • vissa röda födelsemärken

  • spindelkärl - små, synliga blodkärl som uppträder precis under huden

  • röd näsa och näsvingar

  • kärl på halsen, på bröstet (urringningen)

  • solfläckar eller åldersfläckar

  • fräknar

  • hyperpigmentering

  • cafe au laitfläckar

Rosacea patient som fått IPL kärlbehandling

Hårborttagning med IPL

Metoden är säker, effektiv jämfört med vaxning, laser, diatermi och andra äldre metoder för hårborttagning. Både ansikte och kropp kan behandlas.

Oavsett om man är man eller kvinna, lider av besvärande hårväxt eller helt enkelt vill slippa det ständiga rakandet, epilerandet, vaxandet eller pysslet med krämer, kan IPL vara något för dig!

Vore det inte skönt att bli av med merparten av det oönskade håret? Att vara len om benen, utan stubb, redan nästa sommar?

Hur fungerar det?

Det oskadliga ljuset absorberas av pigmentet i hårstrået leds ner till hårsäcken och förstör denna permanent. Komplikationer är sällsynta, eventuellt kan lätt rodnad uppkomma efter behandlingen. Rodnaden avtar efter en stund.

Ju mörkare hår och ljusare hy, desto bättre resultat. Rött och ljusblont hår är mycket svårare att behandla. Grått och vitt hår kan inte behandlas.

Hur effektiv är behandlingen?

Resultatet är permanent.

Hur ofta/ hur många behandlingar behövs?

Generellt behövs mellan 4- 10 behandlingar med 4 - 8 veckors mellanrum. Men eftersom varje människa är unik, men olika förutsättningar kan man aldrig säga exakt hur många behandlingar som behövs. Faktorer som kan påverka antalet behandlingar är bla. hudtyp, antal hårsäckar på behandlingsområdet, hårets tjocklek och färg. Oftast krävs det mellan 4 och 10 behandlingar för att bli av med 75- 90% av hårväxten - något som de allra flesta är väldigt nöjda med.

Det går bara att behandla hårsäckar som innehåller ett hårstrå i den aktiva växtfasen. Man har många hårsäckar som ligger vilande och kan aktiveras vid ett senare tillfälle i livet, ofta i samband med hormonella förändringar. Man kan alltså inte förebygga att en hårsäck aktiveras, utan det håret kan bara behandlas efter att det börjat växa.

Vad ska jag tänka på före behandlingen?

Du skall inte sola under 4 veckor före behandligen, inte heller solarium eller använda brun utan sol. Under samma tid får du inte vaxa, epilera eller ta bort hår med pincett. Raka eller klippa hår går bra fram till dagen innan behandling.

Efter behandling / mellan behandlingarna?

Håret som behandlats faller bort efter ca 1-3 veckor efter behandlingen.

 

PRISER