Info Kavitation

Kroppsformning med starkare ultraljudsvågor, dvs Kavitation

Vad är kavitation (cavitation)?

Kavitation är ultraljudsvågor med låg frekvens. Det är helt ofarligt.

Behandlingen är smärtfri, lämnar inga ärr och har ingen läkningstid. Man känner inte mer än en beröring från maskinens handtag och lite värme.

Fördelar?

 

  • Volymförlust

  • viss upplösning av fettmassaVad händer i kroppen vid behandling med Kavitation?Kavitationen/ ultraljudsvågorna bildar små mikroskopiska bubblor som får membranen (skalen) runt fettcellerna att bli instabila så att fettet i cellerna kan läcka ut. Fettet och slagget avlägsnas sen den naturliga vägen, genom lymfan och urinen. Detta sker utan att påverka omgivande struktur. Andra typer av celler ex. hud och blodkärl påverkas endast genom en ökad cirkulation.

Alla typer av fett – utom visceralt fett (det som ligger under muskler och i organ i kroppen) kan behandlas.

Vem passar behandlingen till?

Kavitation passar dig som har områden på kroppen med fettdepåer och celluliter. Metoden ersätter inte träning och en bra kosthållning, utan ska ses som ett komplement till det, för att reducera envisa fettdepåer som inte vill försvinna trots träning.

För att få riktigt bra resultat bör man hålla ner intaget av kolhydrater ett dygn innan och efter behandlingen. Detta eftersom kroppen väljer kolhydrater (socker) i första hand som bränsle istället för fett eftersom kolhydrater är lättare för kroppen att bryta ner.

Vätskan man frigjort från fettcellerna vid en behandling är kroppens egen sparade energi, och den blir därmed mer lättillgänglig för kroppen att använda som bränsle .

För att underlätta för kroppen att göra sig av med fett och slagg rekommenderar vi motion efter behandlingen för att öka cirkulationen samt att dricka mycket vatten före och efter.

Hur snart ser jag resultat?

Resultaten varierar från person till person, men det är inte ovanligt att man efter första behandlingen kan göra mätbara resultat och framför allt känner skillnad på t.ex. sina byxor efter ett par behandlingar.En kombination av Radiofrekvens i behandlingen kan med fördel väljas till för att dessutom strama upp huden.

Hur ofta/ hur lång behandlingstid?

Behandling passar att göra 1-2 ggr/ vecka. En serie av behandlingar rekommenderas.

Efter att man nått önskat resultat kan man göra månatliga behandlingar för att underhålla resultatet.

Man kan behandla max. två områden/ tillfälle. (Ex. på två områden; mage, stuss) detta för att kroppen skall hinna ta hand om slaggprodukter som frisätts. Behandlingarna tar cirka 60 minuter, lite beroende på område.

För vilka passar inte behandling med Kavitation?

Personer med lever eller njurproblem, gravida, högt kolesterol, proteser av metall inom behandlings området, högt blodtryck, diabetes, epilepsi, feber, eller pacemaker bör inte behandlas.

Biverkningar?

Öronringningar under behandlingen pga. att ultraljudsvågorna skapar vibrationer i trumhinnan, så att ett visst oljud skapas. (Detta är ofarligt och upphör omedelbart efter behandlingens slut.)