Naturlig Läppförstoring

Vi vill skapa naturliga och harmoniska resultat

Vi har utfört naturliga läppförstoringar i över 10 år, utöver det så har vi deltagit i internationella Lip Master-classes, utbildningar hos Forma Vita Akademi och kurser hos Allergan Medical Institute (AMI).

Läpparna är centrum för blicken, både för mannen och kvinnan. Formade, vackra och sensuella läppar är drömmen för många. Vi vill skapa naturliga och harmoniska resultat när vi behandlar läppar.

 Att återskapa fuktförlust, volymförlust och skapa balans mellan över och underläpp

Våra behandlingar kan med hjälp av filler återskapa fuktförlust, volymförlust och en minskad definition. När kunder kommer till oss på konsultation så brukar de vara oroliga över att det inte går att göra något åt deras läppar. Vi behandlar alla typer av läppformer, så ingen behöver vara orolig över att det inte går.

Gör det ont att behandla läppar?

Vi bedövar dina läppar med en lokalbedövningskräm som heter Tapin. Dock kan du fortfarande känna vissa stick även om bedövningen minskar smärtan. Det är även bedövning i själva fillern, vilket gör att det även bedövas inifrån när man börjar injicera i läppen.

Vad ska jag tänka på före/ efter läppbehandling?

Kom gärna osminkad och undvik att ta preparat som ökar risken att du får blåmärken vid en injektionsbehandling (t.ex. Treo, Voltaren, Ipren, Omega3, alkohol).

 • Träna inte på ca 2 dygn efter din behandling.
 • Undvik annat än fjäderlätta pussar.
 • Undvik stark sol och extrem kyla.
 • Var måttlig med alkohol – för att minska ev. svullnad.
 • Avstå från bassängbad och bastu det närmaste dygnet efter.
 • Försök att inte sova på ansiktet första natten.
 • Ingen makeup de närmaste 6 timmarna (utom om du har en ren, ny, vårdande foundation).
 • Observera att resultat och hållbarhet är individuellt. Läppar kan behöva fyllas på inom ca 2 mån efter den första injektionen för att uppnå önskad volym.
 • En synbar svullnad efter en filler behandling kan vara i ca 1-7 dagar. Behandling av läppar är oftast som värst dagen efter behandling. Du kan vara fortsatt svullen och öm vid behandlingsområdet i 7-10 dagar utan att något är fel.
 • Att det behandlade området känns ojämnt den första veckan hör samman med punkten ovan och är normalt, även detta kan bero på svullnad eller blåmärken som sedan lägger sig.
 • Skulle du efter några dagar få plötslig svullnad, rodnad och smärta i området som injicerats ska du givetvis kontakta oss direkt på vår akuttelefon som alltid bevakas.

Hur skapas "den perfekta" läppen

Det gyllene förhållandet, även känt som ”golden ratio” eller ”gudomligt förhållande”, är ett matematiskt begrepp som hävdar att den mest estetiskt tilltalande andelen mellan två objekt är 1: 1.618. Mer noggrant är 1.618 skriven som den grekiska bokstaven phi (Φ). Det här konceptet har spårats tillbaka så långt som till den grekiska matematikern Euclid, och det som kanske är mest känt framhölls i Leonardo da Vinci’s illustration av Divine Proportion, skriven av den italienska matematikern Luca Pacioli.

I naturen är detta förhållandet mycket framträdande. Det kan ses i mönstret på vår galax, mönstret på snigelskal, löv, blomblad och människans anatomi ned till spiralen på vårt DNA. Det gäller även mänskliga läppar, där underläppen helst bör vara 1.618 större än överläppen. På liknande sätt bör överläppen och underläppen har en harmoni och proportionalitet i profil. Denna brukar kallas “Steiners line”. Fråga gärna oss om du vill veta mer.

Med dina önskemål och naturens egna proportioner i åtanke kan en konstnärlig injicerare förbättra en persons naturliga skönhet genom att lägga till tillräckligt med fillers för att komma så nära det gyllene snittet som möjligt. Att överdriva detta förhållande kan emellertid resultera i “ank-läppar” eller ett ”fake” utseende. Med andra ord – välj din behandlare noggrant.

Att välja en skicklig och kunnig behandlare för dina läppinjektioner är nyckeln till att få de naturliga, vackra resultaten du hoppas på. En erfaren behandlare bör känna till det gyllene förhållandet och ska kunna ge råd om placeringen och mängden fillers som bäst passar din naturliga läppstruktur och unika mål.

Bara genom att fylla sura mungiporna (linjen mellan läpparnas hörn och hakan) kan skapa en gladare läpp.

Kan man behandla alla typer av läppar?

Läppar kan se väldigt olika ut, vi har genom åren arbetat med en rad olika läppformer. Vi har tagit fram exempel på olika anledningar till varför kunden väljer att behandla sina läppar. Kom ihåg, vi arbetar endast med naturliga resultat.

Exempel 1. Min överläpp är mycket större än min underläpp, kan ni fylla min underläpp och få dem mer symmetriska?

Exempel 2. Mina läppar är väldigt tunna, jag vill fylla dem en aning och förstärka formen. Men inte allt för mycket för jag vill inte folk ska lägga märke till det.

Exempel 3. Min överläpp är väldigt platt, går det utan att fixa så den inte blir mycket större utan bara att den får samma passform som underläppen?

I alla tre exempel kan vi hjälpa till men på helt olika sätt och troligen med olika varianter av produkter.

Vilka behandlingar kan man göra på läpparna?

Den vanligaste behandlingen är att bara jobba med dina egna läppar, vi förstärker den form som redan finns genom att t.ex. återställa volymen, justera ojämnheten osv.

Utifrån det kan vi även behandla mot:

Rökrynkor – Fina linjer ovanför munnen kan behandlas på flera sätt. Det behövs dock nästan alltid en kombination av olika behandlingar, men grunden är alltid filler för bästa resultat.

Öka läppvolymen – Den sista delen av behandlingen riktas mot volymförlust och här får du tillsammans med våra injektionsspecialister diskutera förutsättningarna för hur du vill att dina läppar ska få det bästa utseendet.

Filtrum & amorbåge – Förutom läpparna har även linjerna ovanför läppen en stor roll för hur utfyllnaden och läppen ansluter mot ansiktet. Om linjerna börjar försvinna kan läpparna bli lite ensamma och utseendemässigt blir det ingen harmoni.

Läpplinje – En definierad läpplinje ramar in och markerar läpparna. En del kan behöva markera läpplinjen som med tiden blir lite diffus. Behandlingen förändrar inte volymen speciellt mycket.

Hjärtformade läppar (HeartLips) – En av våra populära produkter är hjärtformade läppar eller HeartLipsTM. En teknik som innefattar en böljande underläpp med mittfåra och tydliga amorbågar. En kombination av tekniker som ger en hjärtformad läpp. Ofta åtgår lite mer filler än vanligt vid denna behandling.

Lip-flip -Med en låg dos av muskelavslappnande läkemedel kan delar av läppen öka sin synlighet och se större ut utan filler. 

 

Boka konsultationstid till:

Leg. Sjuksköterska Anna Tholén

Certifierad Injicerare av Estetiska Injektionsrådet.

Boka Direkt